Με κατσαρόλα χτύπησε το κεφάλι της μητέρας του ένας 50χρονος που εμφανίστηκε σήμερα Παρασκευή στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου κατηγορούμενος για άσκηση βίας σε βάρος εκείνης αλλά και της πρώην συντρόφου του, (σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις), το 2024.
Στην πρώτη υπόθεση, ο κατηγορούμενος, είχε πρωτόδικα καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 3 μηνών για ενδοοικογενειακή απειλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος της μητέρας του.
Το δικαστήριο είχε διατάξει τότε την έκτιση της ποινής, ωστόσο του είχε δοθεί αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 10 Ιουλίου 2024, όταν ο κατηγορούμενος απείλησε τη μητέρα του λέγοντας «όταν ξανάρθω θα σε τελειώσω» και στη συνέχεια τη χτύπησε στο κεφάλι με κατσαρόλα.
Η παθούσα δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ενώ ο 50χρονος αρνήθηκε πως απείλησε και χτύπησε την μητέρα του.
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 1 μήνα, από την οποία θα εκτίσει τις 30 ημέρες, σύμφωνα με το gegonota.news.
Βόλος: Επιτέθηκε και στην πρώην σύντροφό του – Κρατούσε σφυρί η γυναίκα
Στη δεύτερη υπόθεση, ο 50χρονος κατηγορούνταν για ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος της 44χρονης πρώην συντρόφου του.
Πρωτόδικα είχαν βρεθεί και οι δύο κατηγορούμενοι, με εκείνον να καταδικάζεται σε 2 χρόνια φυλάκιση και την ίδια σε 2 μήνες με αναστολή για ενδοοικογενειακή απειλή.
Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 9 Φεβρουαρίου 2024, όταν ο κατηγορούμενος επιτέθηκε στην πρώην σύντροφό του, τη χτύπησε με τα χέρια του στο πρόσωπο και με μπάρα γυμναστικής στη μέση.
Από τη βίαιη αυτή επίθεση, στην πρώην σύντροφο του κατηγορουμένου προκλήθηκαν κακώσεις στο κεφάλι και την κοιλιά αλλά και αμυχές και μώλωπες στα χέρια.
Σύμφωνα με την δικογραφία, η γυναίκα κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του με ένα σφυρί.
Σήμερα, ενώπιον του δικαστηρίου, αμφότεροι ισχυρίστηκαν πως δεν θυμούνται τι είχε συμβεί.
Το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 1 έτους με αναστολή.
