Ελευθερία Πελλού
Συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή, επιβλήθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου σε 42χρονο επιχειρηματία στην Πάτμο, ο οποίος κατηγορούνταν για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.
Συγκεκριμένα, το δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης, κας Ευαγγελίας Γρύλλη, μετέτρεψε την κατηγορία σε βαριά σωματική βλάβη και επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 18μηνών με τριετή αναστολή.
Η υπόθεση αφορά τον ξυλοδαρμό που φέρεται να έκανε ο 42χρονος σε ημεδαπό στο λόμπυ ξενοδοχείου στην Πάτμο το καλοκαίρι του 2019 και παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω.
Σύμφωνα με αυτό, όλα συνέβησαν στις 15 Αυγούστου 2019 στις 4.30 το απόγευμα, στον χώρο υποδοχής ξενοδοχείου όπου διέμενε ο παθών.
Εκεί τον περίμενε ο 42χρονος, ο οποίος, μόλις τον είδε τού επιτέθηκε και επέφερε απανωτά χτυπήματα με τα χέρια του και τα γόνατά του στο κεφάλι και στην κοιλιακή χώρα. Στη συνέχεια, ο παθών βγήκε από το ξενοδοχείο, ευρισκόμενος σε κατάσταση σοκ και τότε ο 42χρονος τον κυνήγησε, τον ακινητοποίησε και τον χτύπησε με μεγαλύτερη βιαιότητα και με μεγάλη δύναμη στο κεφάλι και στην κοιλιακή χώρα.
Τα χτυπήματα αυτά, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω, προκάλεσαν στον παθόντα βαριές βλάβες και του δημιούργησαν μακροχρόνια προβλήματα στην υγεία του.