Στη δίνη δικαστικών ερευνών και εμπλοκών βρίσκεται ύστερα από επτά χρόνια ανέλεγκτης δράσης ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος εμφανίζεται ως δισεκατομμυριούχος ισχυριζόμενος ότι προσφέρει λύσεις για το δημόσιο χρέος αλλά και για τα χρέη των πολιτών. Η Δικαιοσύνη, επιτέλους, αντέδρασε και πλέον έχουν δρομολογηθεί εισαγγελικές έρευνες, έπειτα από μηνύσεις και καταγγελίες πολιτών, για διάπραξη σωρείας βαρύτατων κακουργημάτων από τον Αρτέμη Σώρρα.
Επίσης, στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών βρέθηκε και η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, που εκδόθηκε το 2013, με ένα σκεπτικό που δεν έχει προηγούμενο.Πρόκειται για την απόφαση που έκρινε ότι ο Σώρρας αυτά τα δισεκατομμύρια δολ. που λέει –600 τον αριθμό (!)– τα στηρίζει σε τίτλους.
Χρειάστηκε η παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, μόλις η περιβόητη – απίστευτη απόφαση, την οποία χρόνια διακινούσε ο Αρτέμης Σώρρας παραπλανώντας ανύποπτους πολίτες ή εκμεταλλευόμενος άλλους που προσφέρονται για υιοθέτηση θεωριών συνωμοσιολογίας, επανήλθε στη δημοσιότητα, για να κινηθεί η Δικαιοσύνη και μάλιστα στο ανώτατο επίπεδο.
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ανέθεσε την έρευνα σε αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου, την Ευσταθία Σπυροπούλου, η οποία δεν άργησε να καταλάβει περί τίνος επρόκειτο. Ασκησε αναίρεση υπέρ του νόμου (έτσι λέγεται νομικά η κίνηση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου) με σκοπό να έρθει αυτή η απόφαση στην Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου και να κριθεί.
Τι «ανακάλυψε» η κ. Σπυροπούλου και άσκησε την αναίρεση; Oτι η απόφαση-δικαίωση Σώρρα ήταν και εσφαλμένη και με ελλιπή αιτιολογία, με άλλα λόγια δεν έστεκε με τίποτα και πουθενά…
Μετά ταύτα, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, που αναμένεται, όπως αναφέρουν πληροφορίες από δικαστικές πηγές, να συνεδριάσει σύντομα, θα την επανακρίνει, και αν κάνει δεκτή την αναίρεση της Εισαγγελίας, η απόφαση που αποτέλεσε σημαία παραπλάνησης από τον Αρτέμη Σώρρα δεν θα έχει πλέον καμία ισχύ. Θα είναι σαν να μην υπήρξε.
Και άλλες υποθέσεις
Πέραν όμως από την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς απόφασης που εκδόθηκε με αφορμή μηνυτήρια αναφορά του Αδ. Γεωργιάδη κατά Σώρρα και συνεταίρου του, στις δικαστικές αρχές «τρέχουν» πλέον πολλές έρευνες –ταυτόχρονα– εναντίον του. Η μήνυση του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου κατά Σώρρα για επτά αδικήματα, βαριά, σε βαθμό κακουργήματος, ξεκινώντας από την απάτη και φθάνοντας έως τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, δρομολόγησε μία μόνον από τις έρευνες που γίνονται αυτή τη στιγμή.
Παράλληλα, οι εισαγγελικές αρχές της Αθήνας αλλά και στην επαρχία εξετάζουν και άλλες περίεργες πτυχές της δράσης Σώρρα, που ισχυριζόμενος ότι είναι κροίσος εισπράττει από κάθε πολίτη που εντάσσεται στην οργάνωση «Ελλήνων Συνέλευσις», που έχει ιδρύσει, ένα «κατοστάρικο» (σε ευρώ, διότι ο ίδιος διατείνεται ότι τα δισ. του τα έχει σε δολάρια)…
Και ενώ οι εισαγγελικές αρχές της Αθήνας κινούνται με γρήγορους ρυθμούς στην εξιχνίαση της δράσης Σώρρα και συνεργατών, με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας, ήδη έχουν κονιορτοποιηθεί οι ισχυρισμοί του περί υπάρξεως 600 δισ. δολαρίων. Οι ελληνικές τράπεζες που ρωτήθηκαν, στο πλαίσιο των δικαστικών ερευνών, αν ισχύουν οι αριθμοί λογαριασμών τους οποίους παραθέτει σε διαφημιστικά του φυλλάδια, απάντησαν αρνητικά.
Τέτοιοι λογαριασμοί δεν υπάρχουν και μάλιστα αναφέρεται σε απάντηση της Τράπεζας της Ελλάδος προς τις εισαγγελικές αρχές ότι οι λογαριασμοί που επιδεικνύει ο Σώρρας στα φυλλάδια που μοιράζει ανά την επικράτεια είναι γραμμένοι τυχαία, άλλοι έχουν λιγότερα νούμερα από όσα πρέπει κι άλλοι δεν αντιστοιχούν καν σε λογαριασμούς τραπεζών!
Μετά ταύτα, η άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του είναι θέμα χρόνου, κίνηση που θα δρομολογήσει ποινικές εξελίξεις για τον ίδιο και για τους συνεργάτες του στην «Ελλήνων Συνέλευσις».
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ